Mijlpaal

Bestemmingsplan voor De Kazerne in Gouda onherroepelijk

Met trots kondigen we aan dat het bestemmingsplan voor De Kazerne in Gouda onherroepelijk is goedgekeurd. Dit betekent een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne, nu omgedoopt tot het project De Kazerne.

Het nieuwe bestemmingsplan creëert ruimte voor een ambitieuze herontwikkeling van het terrein. Er zullen 222 woningen verrijzen, aangevuld met een buurtcentrum en een gezondheidscentrum. Deze ontwikkeling markeert een cruciale stap voor de transformatie van deze bijzondere locatie in Gouda Noord.

Sinds PWA Gouda B.V. eind 2021 eigenaar werd van de voormalige kazerne, is er hard gewerkt aan de plannen voor de transformatie. Begin 2022 werd een Intentieovereenkomst met de gemeente Gouda getekend. Na de sluiting van de anterieure overeenkomst in september 2023, ging het bestemmingsplan eind 2023 ter inzage.

Nu het bestemmingsplan onherroepelijk is, kunnen de bouwplannen daadwerkelijk worden uitgevoerd. PWA Gouda B.V. is al bezig met de voorbereiding van de plannen en zal nu ook de ontwerpen voor de woningen en het openbare gebied verder uitwerken. De eerste woningen zullen naar verwachting het eerste kwartaal van 2025 al in de verkoop gaan.

Met het onherroepelijke bestemmingsplan is de weg vrijgemaakt voor een veelbelovende toekomst voor het voormalige kazerneterrein en voor Gouda als geheel.

Hier vind je het plan:

https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/documenten/NL-IMRO-0513-PWA-DF01-6/plekinfo?bestuurslaag=gemeente

De Kazerne Gouda maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.